• متخصص اطفال

    کنترل قد و وزن نوزادان و تغذیه کودکان
    بررسی نمودار رشد ختنه توسط متخصص
    فتوتراپی نوزادان (درمان زردی نوزادان)

مشکلات و خطراتی که باید به متخصص اطفال(کودکان) مراجعه کینم:

  • تب کردن زیاد

  • گریه کردن بی مورد نوزاد

  • استفراغ کردن نوزاد 

  • مشکل تنفسی نوزاد

  • صدمات و بر زمین افتادن نوزاد

چرا باید به متخصص اطفال مراجعه کنیم؟

با کمی تامل در خصوص سلامت کودک و لزوم شناخت تخصصی بیماری های آنها متوجه خواهید شد که کودکان نیاز دارند در مواقع بیماری به متخصص خودشان مراجعه کنند تا درمان بهتری را دریافت نمایند.
تخصص اطفال در واقع در بردارنده ی نکات تندرستی کودک از زمان نوزادی تا بزرگ‌سالی آنها است. این بخش از پزشکی اساسا با تمام جنبه‌های رشد و پرورش کودک و شرایط او برای محقق شدن تمام ظرفیت‌هایش برای رشدی سالم تا بزرگسالی سروکار دارد.
سلامت کودکان در گذشته بخشی از طب بزرگ‌سالان بود که در قرن نوزده و ابتدای قرن بیستم به‌ عنوان رشته تخصصی در پزشکی در نظر گرفته شد؛ افزایش تدریجی آگاهی از آن‌که بیماری‌های کودکان با بزرگ‌سالان متفاوت است نقش عمده‌ای در تخصصی‌ شدن این رشته داشت. در این زمان بود که پزشکان فهمیدند واکنش‌های کودک به بیماری، دارو‌ها و محیط، بستگی زیادی به سن او دارد.

رشد  کودک

توجه به مراحل رشد کودک و زیر نظر داشتن روند رشد او وظیفه ی والدین است اما در این میان مسائلی وجود دارد که تجزیه  تحلیل آن از توان والدین خارج است و نیاز به یک مشاور و راهنما خصوصا در مواقع بیماری کودک دارند در نتیجه انتخاب یک متخصص اطفال از بدو تولد کودک یکی از مهمترین کار های است که والدین باید انجام دهند.
پس از تولد نوزاد، موارد مهم برای بررسی و ثبت در پرونده ی کودک وجود دارد که می تواند در روند رشد او تاثیر به سزایی داشته باشد، تشکیل یک پرونده‌ی مدون در نزد یک پزشک اطفال والدین را قادر می سازد از فراز و فرود رشد و سلامت کودک خود به خوبی آگاه باشند.
برای نمونه، نوزاد باید از لحاظ سلامت و واکسیناسیون تحت نظر پزشک متخصص باشد. پس از آن نیز والدین با مجموعه‌ای از چالش‌های جدید مواجه هستند، چالش‌هایی مانند این‌که چه زمانی باید تغذیه با غذاهای جامد را شروع کرد و یا کودک به لحاظ بنیه به چه مکمل‌های غذایی نیاز دارد، این مسایل در هر کودک با توجه به ژنتیک و سلامت بدن متفاوت است، در نتیجه حضور یک متخصص اطفال در نقش یک مشاور الزامی است.

بیماری‌های کودکان

متاسفانه حتی سالم‌ترین کودکان هم بیمار می‌شوند. بد نیست با علائم و نشانه‌های بیماری‌های معمول در کودکان و نیز با درمان و روش‌های پیش‌گیری آن‌ها آشنا باشیم. مشکلات معدودی هستند که در دوران کودکی بسیار رایج‌ و حتی غیرقابل پیش‌گیری‌اند، مانند عفونت گوش‌ها یا ورم لوزه‌ها. اما مشکلات قابل پیش‌گیری‌ای نیز وجود دارند، مانند بیماری‌های عفونی جدی‌ که به‌طور معمول با مصون‌سازی و واکسیناسیون به موقع قابل پیش‌گیری هستند، اما همه ی اینها مستلزم وجود یک مشاور متخصص است.
کودکانی وجود دارند که با بعضی مشکلات جسمی متولد می‌شوند. مشکلات جسمی آشکار مانند: شکاف کام و لب‌ها که در هنگام تولد کاملا قابل مشاهده است و برخی مشکلات پنهان مانند: ناهنجاری‌های قلبی یا کلیوی که از همان بدو تولد نمی‌توان آن‌ها را فورا تشخیص داد. این نوع بیماری ها مراجعه به متخصص کودک و تحت نظر بودن او از لحاظ مشکلات سلامتی مادرزادی را حائز اهمیت می کند.

وظیفه متخصص اطفال چیست؟

یکی از تصمیمات مهم قبل از بدنیا آمدن فرزندتان، انتخابمتخصص اطفال مناسب برای او می باشد.قبل از ایکه تحقیقتان در این زمینه را آغاز کنید، کمی هم وقت خود را در این مقاله بگذارید تا بیاموزید چنین پزشکانی چه وظیفه ای دارند و چه کار می کنند.این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب بهتری داشته باشید و بدانید که باید چه انظتاراتی بعد از بدنیا امدن فرزندتان داشته باشید.

متخصص اطفال پزشکی است که  سلامت کودک شما را مدیریت می کند.مدیریت شامل موارد فیزیکی،رفتاری و سلامت روانی می باشد.این افراد آموزش دیده اند تا بیماریهای دوران کودکی را تشخیص دهند و درمانی مناسب برایش انتخاب نمایند( از مسائل جزئی گرفته تا بیماریهای بسیار جدی).

متخصص اطفال تحصیلاتی دارد که توانایی های خاصی به او اعطا می کند تا مراقب سلامت فرزندتان باشد.این افراد از دانشگاه علوم پزشکی فارغ التحصیل شده اند و برنانه رزیدنسی 3 ساله در کودکان را سپری کرده اند.
این متخصصان، تست ها و امتحانات سختی را گذرانده اند و برای اینکه مدرشکان پا بر جا بماند، باید نیاز های تحصیلی منظمی را داشته باشند.

متخصص اطفال چه می کند؟
این افراد کودک شما را از بدو تولد تا سن دو سالگی به کرات مشاهده خواهند کرد و از سن 2 تا 5 سال،ویزیت هایی یک بار در سال با کودکان خواهند داشت.بعد از سن 5 سالگی، احتمالا متخصص کودک شما سالی یک بار برای چک آپ سالیانه ملاقات خواهد کرد.متخصص اطفال اولین نفری است که وقتی کودکتان مریض است، با او تماس می گیرید.

برای مراقبت از فرزندتان، متخصص اطفال این کار ها را خواهد کرد:
•    معاینه فیزیکی کودک
•    واکسن زدن به کودکتان
•    از این موضوع اطمینان حاصل کند که در مراحل مهم زندگی، رفتار، مهارتها و رشد کودک برآورده شده است و نرمال می باشد.
•    بیماریها، عفونت ها، مصدومیت ها و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی کودکتان را شناسائی و درمان می کند.
•    دادن اطلاعاتی درباره تغذیه،نیاز های فیتنس،ایمنی و سلامت کودک به شما.
•    پاسخ دادن به سوالاتی که درباره رشد و پیشرفت و کودکتان پیش می آید.
•    ارجاع دادن شما به افراد متخصص، در صورتیکه احساس شود فرزندتان نیاز به مراقب تخصصی ویژه دارد.

چرا کودکان نیاز به یک متخصص اطفال دارند؟
یک چیز را همیشه در ذهن بسپارید: پزشک های خانوادگی نیز می توانند گزینه ای برای کودکتان باشد.پزشک خانوادگی مراقب کل افراد خانواده است( هم کودکان و افراد سن بالاتر).این بسته به سلیقه شخصی شما دارد که کدام مورد را انتخاب کنید.
برخی از دلایلی که برخی به سمت متخصص اطفال می روند، عبارت است از :
•    آموزش های ویژه ای درباره سلامت کودک دیده اند.
•    متخصص اطفال فقط کودکان در حیطه کاری اش قرار دارند.بنابراین، تجربه فراوانی در تشخیص و درمان بیماریهای کودکان دارند.
•    اگر کودک شما زود تر از موعد به دنیا آمده باشد یا وضعیتی از سلامتی را دارد که نیازمند نظارت ویژه است، متخصص اطفالمی تواند مراقب های ویژه تری را ارائه دهد.

با انتخاب یک متخصص اطفال خوب به رشد هر چه بهتر فرزندانمان کمک کنیم و آنها را برای داشتن بدنی سالم در آینده همراهی نماییم.

دیگر متخصصین درمانگاه چهاردانگه