• ماموگرافی فول دیجیتال

    استفاده از دیتکتور دیجیتال،تصویر برداری سریع با دوز بسیار کم، تشخیص زودرس بیماری های سرطان پستان

ماموگرافی فول دیجیتال

استفاده از دیتکتور دیجیتال،تصویر برداری سریع با دوز بسیار کم، تشخیص زودرس بیماری های سرطان پستان

امکانات دستگاه ماموگرافی

  • امکان بزرگنمايي

    امكان بزرگنمايي يا تنظيم تيره و روشن كردن تصاوير جهت بررسي ناهنجاري ها و تشخيص بهتر را مي دهد و تصاوير با كيفيت بهتر و وضوح بالاتري تهيه مي شود .

  • امکان تهیه CD

    امكان ذخيره سازي تصاوير برروي CD و نمايش آن در هر نوع كامپيوتري جهت مشاوره و درمان را فراهم مي كند.

  • تصویر برداری زیر ۱۰ ثانیه

    تصاوير ماموگرافي ديجيتال در كمتر از ۱۰ ثانيه آماده مي شود حال آنكه در ماموگرافي معمولي بين ۵ تا ۱۰ دقيقه زمان مي برد.

  • کاهش اشعه ایکس

    به كارگيري اشعه ايكس در ماموگرافي ديجيتال بسيار كمتر از ماموگرافي معمولي است كه به حفظ سلامت بسيار كمك مي كند .

  • ماموگرافي فول ديجيتال

    دستگاه ماموگرافي فول ديجيتال Helianthus ايتاليایی از بهترين برندهاي دنيا بوده و با استفاده از ديتكتور ديجيتال قادر به تصويربرداري سريع با دز بسيار كم ميباشد .

ماموگرافی چیست ؟

تمام مواردی که باید در مورد ماموگرافی خانم ها بدانید

یکی از مهمترین و موثرترین راه های تشخیص سرطان سینه ،به خصوص در مراحل اولیه بیماری ، انجام ماموگرافی سینه است. یکی از موثرترین راه های مبارزه با این بیماری، تشخیص آن در مراحل اولیه پیدایش است. مطالعات نشان می دهند که انجام ماموگرافیسینه به صورت دوره ای در زنان بدون نشانه، نرخ ابتلا به سرطان را به میزان زیادی کاهش می دهد. پس بهتر است خانم ها به انجام ماموگرافی اهمیت ویژه ای بدهند.

نکات مهمی که خانم ها باید در مورد ماموگرافی سینه بدانند

اغلب بانوان همواره با کابوس ابتلا به سرطان سینه دست و پنجه نرم می کنند در حالیکه با بهره گیری از روش های کمک تشخیصی مانند ماموگرافی البته به تجویز پزشک تمام این اضطراب ها پایان می یابد.

به دلیل شیوع روز افزون سرطان سینه در بین زنان دنیا از جمله ایران همواره ترس از ابتلا به این سرطان در بین بانوان وجود دارد. اما در مرحله اول می توان با خود آزمایی تا حدی توده های غیر متعارف را در بافت سینه تشخیص داد و غیر از این، دو روش تشخیصی ماموگرافی و سونوگرافی بسیار بسیار کمک کننده است.

ماموگرافی  سینه چیست؟

در واقع ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیر قابل لمس پستان است. ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند. همه زنان چهل ساله و بیشتر باید هر دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آنها (یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند.

آیا ماموگرافی سینه سرطان زا است ؟

برخی انجام ماموگرافی را زمینه ساز سرطان می دانند اما خطرات ناشی از برخورد اشعه ایکس با سینه در ماموگرافی آنقدر ناچیز است که می توان آن را نادیده گرفت. حتی اگر یک خانم از ۴۰ سالگی تا ۹۰ سالگی هر سال ماموگرافی انجام دهد.

ماموگرافی

کدام زنان باید ماموگرافی سینه انجام دهند ؟

به طور عمده انجام ماموگرافی در دو گروه یکی بیمارانی که دارای علائم هر یک از بیماری های سینه مانند عفونت، توده یا غیره باشند و یکی در زنان سالم بالای ۵۰ سال ضروری است.

در بیماران علامت دار که توده مشکوک به سرطان باشد یا با کیست ها و توده های دیگر همراه باشد پزشک انجام ماموگرافی را ضروری می داند، همچنین در افراد مبتلا به سرطان سینه برای پیگیری بیماری انجام ماموگرافی ضروری است. در زنان سالم ماموگرافی به عنوان یک روش تشخیص زودرس استفاده می شود که به این ترتیب که یک ماموگرافی پایه در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی انجام می شود و سپس از سنین ۵۰ سالگی به بعد بر حسب نظر پزشک هر دو سال یک بار انجام ماموگرافی ضروری است.

سونوگرافی جایگزین ماموگرافی نیست

در این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصویر از نقاط مختلف بدن از جمله سینه استفاده می شود و اشعه ایکس هیچ نقشی ندارد. در مواردی که بافت سینه بسیار متراکم باشد یا سن بیماری کمتر از ۳۰ سال باشد، پزشک سونوگرافی را تجویز می کند. نباید فراموش کرد که سونوگرافی به هیچ عنوان جایگزین ماموگرافی نیست بلکه به عنوان وسیله کمکی از آن استفاده می شود.در حال حاضر سونوگرافی بهترین روش تشخیص کیست های سینه است که در معاینات شبیه توده های تو پر و سفت خود را نشان می دهد.

کاربردهای ماموگرافی

√ برای بیماریابی زنان بالای ۴۰ سال از نظر سرطان پستان.

√ ارزیابی بیمارانی که توده پستان مشکوک دارند.

√ پیگیری سرطان پستان درمان شده با برداشتن قسمتی از پستان و رادیوتراپی.

√ پیگیری پستان مقابل در فردی که یک پستان به خاطر سرطان برداشته شده است.

هنگام گرفتن ماموگرافی سینه این نکات را رعایت کنید :

* هنگام انجام ماموگرافی از موارد خوشبو کننده، پودر یا کرم در زیر بغل استفاده نکنید چرا که ممکن است در کیفیت تصویر تاثیر بگذارد.

* ماموگرام در هفته پیش از پریودشدن انجام ندهید، زیرا در این مدت سینه ها متورم و دردناک است.

* اگر ایمپلنت سینه دارید، به تکنسین قبل از انجام ماموگرافی خبر دهید.

* پیراهنی بپوشید که براحتی بتوانید از سر آن را درآورید. در آوردن لباس بالاتنه کافی نیست.

* همیشه مکان و زمان ماموگرافی ها و نمونه برداری های احتمالی را یادداشت کنید.

* ماموگرافی های قبلی را دور نیندازید، حتی اگر طبیعی و بدون هیچ ضایعه ای بوده باشد زیرا مقایسه آنها با ماموگرافی آینده به تشخیص ضایعات کمک می کند.

*بهتر است ماموگرافی را در مرکزی انجام دهید که در روز تعداد زیادی بیماری در آنجا ماموگرافی می شوند و تیم پرسنل مهارت بیشتری دارند.

* ماموگرام های قبلی خود را به همراه ببرید.

مشکلات ماموگرافی سینه

موضوع تابش پرتو های یونساز x و خطر آن برای بیماران همواره مهمترین ریسک در کار با ماموگرافی است. به صورت تئوری نشان داده شده است که هربار تابش به میزان ۴ در میلیون احتمال ابتلا را افزایش می دهد.

احتمال ابتلای فرد به سرطان سینه در حالت معمولی ۱۵۰۰ در میلیون است. بنابراین افزایش ریسک چندان زیاد نیست.با این حال برای حل این مشکل به تازگی روش هایی ارائه شده اند که از اولتراسوند یا لیزر برای ماموگرافی استفاده می کنند. با این حال هنوز ماموگرافی استاندارد طلایی در این حوزه است.

گالری تصاویر

سولات متداول؟

نوعی عکس ساده است که توسط دستگاه مخصوص ماموگرافی از پستانها تهیه میشود .
بله . البته به میزان کم در تکنولوژی DDR که اخرین دستاورد تکنولوژی در رادیولوژی است میزان اشعه به کمترین حد ممکن و در حد بسیار ناچیز کاهش یافته است . این تکنولوزی هم اکنون در مرکز گلستان در دسترس و قابل استفاده است .
در تشخیص زودرس سرطان پستان کمک مینماید .

در تشخیص زودرس سرطان پستان از سونوگرافی دقیقتر است ولی در بسیاری مواقع که تراکم بافتی پستان بالاست سونوگرافی جایگاه خاص خود را پیدا میکند و مکمل ماموگرافی میشود . در افراد زیر ۳۵ سال فقط از سونوگرافی برای بررسی نواحی مشکوک در معاینه بالینی استفاده میکنیم .

اگر در بستگان درجه اول سابقه سرطان پستان وجود دارد ۳۵ سالگی اگر در بستگان درجه اول سابقه سرطان پستان وجود ندارد ۴۰ سالگی

ابتدا معاینه و اگر لازم بود سونوگرافی و اگر در سونوگرافی نکته مشکوکی وجود داشت ممکن است از MRI کمک گرفته شود . ( ماموگرافی زیر ۳۵ سال ندرتا و در موارد بسیار خاص لازم میشود )

خیر
در نگهداری ماموگرافیهای خود نهایت دقت را داشته باشید . چه بسا سالها بعد ، مقایسه مامو گرافی جدید با عکس های قبلی بسیار کمک کننده و تشخیصی باشد

اگر خانمی هیچ عامل خطری برای سرطان سینه نداشته باشد بایستی نخستین ماموگرافی را در سن ۳۵ سالگی انجام داده و از سن ۴۰ الی ۵۰ سالگی هر یک تا ۳سال یک بار ماموگرافی انجام دهد و از سن ۵۰ سال به بالا هم سالانه یک ماموگرافی توصیه می‌شود.‏ بهترین زمان انجام ماموگرافی، یک هفته بعد از دوره ماهانه است قبل از انجام ماموگرافی توصیه شده است تا علائم جدید یا مشکلات داخل ‌سینه خود را با پزشک در میان بگذارید.

در واقع ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیر قابل لمس پستان است. ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند. همه زنان چهل ساله و بیشتر باید هر دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آنها (یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند.

برخی انجام ماموگرافی را زمینه ساز سرطان می دانند اما خطرات ناشی از برخورد اشعه ایکس با سینه در ماموگرافی آنقدر ناچیز است که می توان آن را نادیده گرفت. حتی اگر یک خانم از ۴۰ سالگی تا ۹۰ سالگی هر سال ماموگرافی انجام دهد.

  • به طور عمده انجام ماموگرافی در دو گروه یکی بیمارانی که دارای علائم هر یک از بیماری های سینه مانند عفونت، توده یا غیره باشند و یکی در زنان سالم بالای ۵۰ سال ضروری است.
  • در بیماران علامت دار که توده مشکوک به سرطان باشد یا با کیست ها و توده های دیگر همراه باشد پزشک انجام ماموگرافی را ضروری می داند، همچنین در افراد مبتلا به سرطان سینه برای پیگیری بیماری انجام ماموگرافی ضروری است. در زنان سالم ماموگرافی به عنوان یک روش تشخیص زودرس استفاده می شود که به این ترتیب که یک ماموگرافی پایه در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی انجام می شود و سپس از سنین ۵۰ سالگی به بعد بر حسب نظر پزشک هر دو سال یک بار انجام ماموگرافی ضروری است.

مجموعه تصویر برداری درمانگاه شبانه روزی چهاردانگه

ماموگرافی